Vragen? : 06 - 52553412

Hoeveel omzet verliest jouw organisatie aan ‘bankzitters’?

Aan de technische skills van de medewerkers twijfel je geen moment.
Echte professionals zijn het, die in dienst zijn bij jullie organisatie. Kanjers die helemaal opgaan in het oplossen van technische problemen en net zolang doorgaan tot de klus geklaard is.

Maar hoe komt het dan toch dat de technische professionals tijdens het intakegesprek voor een nieuwe opdracht hun vaardigheden en persoonlijke eigenschappen niet over het voetlicht kunnen brengen? Zich onzeker voelen en aarzelend hun verhaal doen?

‘Er schieten allerlei gedachten door mijn hoofd tijdens zo’n intakegesprek,

ben ik wel goed genoeg voor deze opdracht?’

Een spannend gesprek.
Vorige week gaf ik een training en in de introductie stelde ik de vraag aan de deelnemers welke momenten in het intakegesprek nu als lastig ervaren worden.  Meteen kwam er een reactie: “Er schieten allerlei gedachten door mijn hoofd tijdens zo’n gesprek, kan ik dit wel, ben ik wel goed genoeg voor deze opdracht?”

Wat gebeurt er dan met je vroeg ik. “Nou, als ik zoveel kritische gedachten in mijn hoofd heb ben ik meer bezig met mijzelf en al mijn twijfels en veel minder met mijn presentatie en wat de klant mij vraagt.”

Je begrijpt dat wanneer jouw technische professionals met zoveel kritische gedachten over zichzelf het intakegesprek in gaan, zij niet het allerbeste van zichzelf laten zien. Laat staan dat zij kunnen overtuigen hoe waardevol zij in feite zijn als professional.   
mindfull-webversie
Hoe kunnen jouw professionals deze kritische houding over zichzelf keren?
Wanneer jouw medewerkers in hun gedachten twijfelen of zij de klus wel aan kunnen, gaan ze zichzelf ook echt onzeker voelen. En mensen die zich onzeker voelen hebben een meer negatieve uitstraling, praten aarzelend en komen minder overtuigend en daadkrachtig over. De klant voelt dat en vraagt zich af: ‘Is dit wel de topper die wij zoeken?’

Een positieve kijk op jezelf geeft positieve energie.
Als het nu zo is dat we dat negatieve zelfbeeld ‘verzinnen’, het zelfs een gedachtekronkel is, dan is het dus ook mogelijk om de omkering te maken naar een positief en krachtig zelfbeeld. Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn kwaliteiten? Waarin kan ik mij ontwikkelen? Welke persoonskenmerken typeren mij?

Een positieve kijk op jezelf geeft positieve energie.

Een positieve kijk op jezelf geeft namelijk een positieve dynamiek, een rustige houding, een ontspannen glimlach, een samenhangend verhaal en zelfvertrouwen om te vertellen wat jou zo’n goede tijdelijke werknemer maakt.

Het begint bij bewustwording, wat denk ik over mijzelf, wat zeg ik over mijn kwaliteiten en wat voor gedrag laat ik zien tijdens het intakegesprek.

Ken jezelf, wees jezelf, profileer jezelf.
Hoe zorg jij dat de ‘bank’ leeg blijft?

 

Wil jij ook dat jouw medewerkers professioneel groeien door effectief en met inlevingsgevoel te communiceren?

Yvonne Smitz werkt als communicatietrainer en coach persoonlijke ontwikkeling voor technische- Professionals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.