Vragen? : 06 - 52553412

Workshop positief denken, anti piekeren.

Geloof niet alles wat je denkt.
In het Frans zeggen ze ‘Torturer l’esprit’, de vertaling: martelen van de geest, zelfkwelling. Piekeren is het onafgebroken repeteren van dezelfde gedachten, zonder eind oftewel negatief fantaseren. Wanneer je langdurig negatief fantaseert kom je in een vicieuze cirkel terecht. De cirkel van Denken, Voelen. Doen. Je denkt negatief, je voelt je hierdoor gespannen en somber, daardoor wordt jouw gedrag beïnvloed. Je vertoont bepaald gedrag juist wel of juist niet.

Stel je hebt een sollicitatie gesprek, je denkt zou ik wel uit mijn woorden kunnen komen, kan ik deze functie wel aan, hoe ga ik ze vertellen waar ik goed in ben? De kans is groot dat door deze negatieve gedachtengezonde spanning in een ongezonde, belemmerende spanning overgaat. Met als resultaat dat je tijdens het gesprek nerveus en gespannen bent, je komt niet goed over het voetlicht. De volgende keer wanneer je weer een sollicitatiegesprek hebt denk je terug aan de eerste keer en de hele situatie herhaalt zich.

Mensen denken vaak dat het de situatie is die ze onzeker, bang en nerveus maakt maar het is anders om. Zoals wij over de situatie denken bepaalt onze emotie. Denken we negatief, dan hebben we negatieve emoties. Denken we positief, dan veranderen de emoties positief mee. Gedachten zijn geen werkelijkheid, bovendien hoeven al je gedachten niet gedacht te worden. Waar negatieve emoties het blikveld vernauwen, verruimen positieve emoties juist je blikveld.

Heb jij vaak last van negatieve gedachten?  Komt er geen eind aan? Maken jouw gedachten je onzeker, down of nerveus? Lig je er soms letterlijk wakker van? Dan is deze training positief denken, anti piekeren wat voor jou.

 

Ik wil graag meer weten.
Want zeg eens eerlijk?
Richt jij je aandacht op wat je blij en gelukkig maakt?