Vragen? : 06 - 52553412

Overtuigend intakegesprekken voeren.

Hoe profileer je jezelf als technisch professional?
Er komt een aanvraag tot opdracht binnen, precies op jouw lijf geschreven. Technische skills, certificaten, alles klopt. Je wordt geselecteerd en mag op intake. Aan tafel zit een procesmanager. Het gesprek verloopt moeizaam. Jijzelf vertelt vooral vakinhoudelijke informatie. Gaandeweg lijkt het of er geen aansluiting is tussen jou en de procesmanager. “Welke persoonlijke eigenschappen heb jij die van positieve invloed op het team zijn?” vraagt de procesmanager. Onrustig als je bent, zoek je naar woorden. Er schieten allerlei gedachten door je hoofd, wat zal ik nu zeggen, wat kan ik eigenlijk, waar ben ik goed in, en het blijft stil. Met een ongemakkelijk gevoel aan beide kanten sluiten jullie het gesprek af.
Een paar dagen later volgt de afwijzing, met motivatie. “Wij twijfelen niet aan de technische kennis en vaardigheden van de kandidaat maar het is ons niet duidelijk geworden of hij voldoende gemotiveerd is om dit team te versterken.” Wat jammer, die eerste indruk kun je maar één keer maken.
Wil je jezelf bewust zijn van jouw talenten en ontwikkelpunten en jezelf authentiek presenteren en profileren in het intakegesprek? Je door middel van communicatie onderscheiden van andere technische professionals zodat je snel een detacheringsopdracht krijgt? Dan is deze communicatietraining voor intake– en sollicitatiegesprekken van veel waarde voor jou.
De beste versie van jezelf
Dat is wat jij als professional graag wilt laten zien in het intakegesprek, de beste versie van jezelf. Een ferme handdruk, niet te hard, niet te zacht, ontspannen glimlach en een soepel verhaal waar de interviewer geboeid naar luistert. Boven alles een authentiek verhaal over jouw talenten vertellen maar tegelijkertijd ook laten zien dat je jezelf bewust bent van jouw ontwikkelpunten en hoe jij die ombuigt tot voordelen. Want wanneer worden ontwikkelpunten pas een echt probleem? Precies wanneer jij die als professional ontkent.
Hoe sluit jij als kandidaat feilloos aan bij de intakeafnemers?
Door actief te luisteren, open vragen te stellen en samenvattingen te maken toon jij als professional interesse in de interviewer. Door de ongedeelde aandacht verhoog je jouw gunfactor en krijgt je meer informatie. Zo komt je snel achter de criteria die voor de intakeafnemers en de organisatie belangrijk zijn.
Met eigen voorbeelden kan jij dan onopgemerkt aansluiten op het verhaal van hen. En zo zorgen voor een perfecte overeenstemming.
Kortom:
Wanneer jij als professional je zelf bewust bent van jouw talenten en groeikansen, en je op een authentieke manier tijdens het intake gesprek profileert, verhoog jij jouw gunfactor en daarmee de kans op plaatsing. Met als resultaat dat `de bank` leeg blijft.
Wat leer ik in deze training?
Ken jezelf. Wees jezelf. Profileer jezelf.
Zeg eens eerlijk? Hoe onderscheidend durf jij te zijn?